Äntligen!

Vi har en entrédörr, Halleluja!

Förra veckan var vi ute i huset igen.

Där var det full rulle, det var både snickare och elektriker där, det är första gången vi träffar dem samtidigt. På vägen ut åkte vi även bakom Eksjöhus-lastbilen som kom med en ny leverans.

Den bestod bland annat av vårt valnötsgolv, innerdörrar, en hel pall med lister och reglar och mycket annat. I vanliga fall får byggarna bära in materialet men denna gång kom en traktor och hjälpte till för det var så extremt mycket.

 

Kul såklart att se att det verkligen händer saker nu, varje gång vi är ute har det hänt något nytt. Just igår hade den stora entrédörren kommit upp och entrétaket hade påbörjats. Det är en liten milstolpe som vi gått och bara väntat på skall vara påbörjat. Så det var riktigt kul att se! Vi provade även vårt lås ”Yale Doorman” som plingar fint när man låser, och låser upp.

 

Vi fortsatte även med att gå igenom elen på nedervåningen, spottar, eluttag, annan belysning så som ledlister och KNX-knappar. Även vart vi vill placera lounchportarna – alltså de vi skall styra KNX-systemet med. De skall placeras på väggarna där man tror de gör mest nytta. Med andra ord, inte så lätt att veta i dagsläget i ett hus man inte bor i, men det löser sig och man anpassar sig säkert efter vart de är placerade, i värsta fall får man väl flytta på dem : )

Här kommer ett gäng bilder!!

 

IMG_0783
Framifrån, äntligen med entrédörr och påbörjat entrétak.

 

En liten del av leveransen.
En liten del av leveransen.
Mer väggar uppe!
Mer väggar uppe!
2015-02-24 13.23.40
En av skjutdörrarna in till vårt sovrum.
2015-02-24 13.27.07
Köket, so far!

 

 

 

 

Tyvärr, det här inlägget går inte att kommentera.