Kablar, rör och eluttag.

Det händer mer och mer spännande saker i huset. Nu är elektrikern i full gång, och det är många kablar att dra! För en som aldrig sett hur det ser ut innanför väggarna/taket tycker att det är intressant. Det är ju kablar till eluttag, spotlight, KNX-systemet, högtalare och tv-apparater. Ja ni kan se på bilderna nedan. Nästan alla lådor för spotlights sitter uppe och de har vi för de mesta valt att ”kasta ut” för att det inte skall vara så många raka linjer. Det kommer dock vara lite snygg punktbelysning på väggarna i ex. vardagsrummet samt i entrén. Våran elektriker är väldigt bra på att förklara så att man förstår allting och det är ju såklart väldigt positivt. Det som också är väldigt bra är att man kan bolla sina idéer med honom och att han har mycket erfarenhet från andra hus.

Vi har även rörmokarna ute, vi träffade dem i fredags för att gå igenom vart duscharna skall sitta och vad det skall vara för golvbrunn, måtten på badkar, duschväggar osv. kontrollerade att det inte var några stora ändringar gjorda utifrån ritningen.

 

Förra helgen var vi ute och satte upp lådor för tv och elkablar i väggarna för tv-apparaterna, de skall alltså sitta bakom tv:n för att slippa ha synliga kablar, boxrar och uttag framme. Allt detta får nämligen plats i lådorna, det är såna här ”små” saker det gäller att tänka på när man bygger nytt. Att förenkla och modernisera så mycket det bara går. Men framför allt, för att dölja alla fula sladdar och onödigt man annars har framme. Vi satte alltså upp dessa själva och det tog några timmar. Vissa väggar är ju redan färdiggipsade så dessa fick vi (läs Johannes) såga upp, inget kul att se när han sågade sönder de nya väggarna och jag var lite nervös emellanåt.

En annan detalj man kanske inte tänker på i första hand är ELUTTAG! De är ju inte speciellt snygga, och hur många har inte haft svårt att möblera som man vill tack vare att dessa nedrans eluttag bygger ut från väggen en hel del och är i vägen för ex. sängbord osv.?

Vi har därför valt en ganska snygg och slimmad modell som bara bygger 12 mm ut från vägg. Fantastiskt tycker vi iallafall, men här kommer nu lite bilder!

 

 

2015-02-13 11.53.16
kablar i drivor

 

2015-02-13 11.53.12
mer kablar
2015-02-13 11.55.30
och några till…

 

 

2015-02-06 12.46.27
spotlights lådor

 

2015-02-07 13.17.53
Utsågning pågår
2015-02-07 14.28.28
färdig tv-låda

 

 

Tyvärr, det här inlägget går inte att kommentera.