Tak.

Idag var det möte ute i huset. Invändigt hade det inte hänt så jättemycket. Lite fler reglar för väggarna hade kommit upp på både över och undervåning.     På utsidan låg taket nästan helt på plats, dock inte garagetaket än. Det var så fint att se dessa svarta takpannor pryda det maffiga taket! Vi gjorde några små ändringar, ändrade till en fast vägg mellan vardagsrummet och bion. Där hade vi tänkt ha en temporär vägg så att man längre fram kunde ta bort den och göra vardagsrummet större eller så. Men vi bestämde oss för att det var onödigt. Eventuellt blir det ändå en heltäckningsmatta i bion men det blir ett senare besked att ta… Diskussionen om köksleverans kom upp, eftersom vi redan beställt nästan alla vitvaror kommer de vara klara för leverans när köket kommer. Inom kort måste vi även bestämma oss för vilken granitskiva vi skall ha i köket. Då en helsvart skiva lätt blir förstörd av sura livsmedel så som lime och citrusfrukter tror vi att det blir en mörk men melerad/mönstrad skiva. Vi pratade även om elen, belysningen, vårt KNX system m.m. Vi bestämde oss för att ha belysning i alla fönstersmygar och dörrkarmar, det är snyggt både från in och utsidan. Det blir ledspottar i taket på båda plan, plus taklampa över matsalsbordet. Tidigare hade vi även tänkt ha takbjälkar i mörkt trä i ryggåstaket med belysning upp mot själva taket, men då både snickare och elektriker inte alls trodde det skulle bli ett bra slutresultat så valde vi bort det så länge. Vi har ikväll suttit på några olika hemsidor för att hitta en snygg taklampa istället, exempelvis en takkrona eller annan större lampa. Det fanns några som var riktigt intressanta. Bilder kommer längre ner. Först ett nytt kort på huset, och TAKET! image           image                   image                 image

Tyvärr, det här inlägget går inte att kommentera.