Flera val…

När huset väl är levererat och när vi suttit i nästan ett halvår för att speca upp alla val och tillbehör till huset, så tror man i sitt stilla sinne att ”this is it!”. Nu är det bara att vänta på inflytt!

MEN så fel man kan ha! :)

Det ”senaste” är att vi nu tillsammans med Lefflers Bild-&Ljud (www.lefflers.se) sitter och planerar för högtalare och mediakontroller.

I huset kommer vi använda sk. KNX, vilket kort sagt innebär att all elektronik görs om till ett nätverk. I en traditionell elinstallation så fungerar det ungefär att ”Strömbrytare 1a tänder/släcker lamporna 1a, 1b och 1c. PUNKT”, medans det i KNX fungerar som att ”Strömbrytare 1a tänder/släcker IDAG 1a, 1b och 1c”. Det fina är att man sedan kan via mjukvara kan ställa om så att strömbrytare 1a IMORGON öppnar garageporten, sätter på RixFM i vardagsrummet,  samt sänker golvvärmen med 4 grader.

Kontrollsystemet som ska installeras heter ”Control 4″ och kan enklast jämföras med andra Smarta-hem installationer. Huset styrs via iPad… typ.

Installationen med KNX är tänkt att göras av största anledning att ens behov i ett hus varierar. Det som nu ska användas som arbetsrum och gästrum kanske senare ska vara någonting helt annat med helt andra behov av elektroniken.

Med Lefflers läggs nu grundplanen för hur många högtalare som ska installeras, var dom ska sitta, vilka olika zoner man ska ha osv.

 

Förutom elektroniken är det en hel del saker som ska göras, t.ex. välja kakel/klinker i hela huset, färger/tapeter till alla rum, vitvaror och övriga ”maskiner” i köket mm.

Vi håller er uppdaterade!

 

MVH / Johannes och Elin

 

Tyvärr, det här inlägget går inte att kommentera.