Kalhygge.

Idag var vi ute på tomten och gick runt. Alla träd var fällda och nu fick man verkligen förståelse för hur stor tomten är, vart alla gränser går och lite mer hur det kommer se ut när allt är färdigt. Träden och allt ris låg i högar utmed tomtens kant och det var några meter både på höjd och bredd.

Först nu förstår man hur många träd det var att fälla.

Inom två veckor kommer huset som står på tomten idag att rivas och plattan kommer gjutas. Vi kommer att försöka vara ute så mycket som möjligt för att följa arbetet.

 

20141025

 

I veckan som kommer skall vi till ett nybyggt Eksjöhus som har KNX-system i hela huset. Det är ett system som gör att man kan sköta bl.a. ljud, ljus och bild från en och samma central, exempelvis från en iPad. Då vi bara läst om detta tidigare skall det bli intressant att se lite mer hur det fungerar och vad vi kommer att vilja styra med detta KNX-system. Tanken är att ha detta på nedervåningen och i master bedroom, man vill gärna kunna släcka ner och starta upp hela huset från sovrummet.

Senare i veckan är det även dags för byggsamråd med Norrköpings kommun, NM Bygg och Eksjöhus, då går vi genom vad som skall ske och när det kommer att ske osv. Mer om detta kommer efter själva mötet.

Det var så fridfullt och tyst ute i Svärtinge idag. För oss som i dagsläget bor med grannar ovanpå i ett ganska lyhört hus och tåget som går utanför dörren i princip känner att detta kommer bli så lugnt och skönt. Luften var fuktig och hela atmosfären kändes så välkomnande.

2014-10-25 14.40.40 HDR


Nu längtar vi mer än någonsin!

//Elin

Tyvärr, det här inlägget går inte att kommentera.