Byggmöte.

 

Idag var det dags för möte med Dennis på NM Bygg. Vi hade några detaljer att gå igenom och några fler kontrakt som skulle skrivas på. Vi fick även se ritningar på hur värmeslingorna kommer placeras för golvvärmen.

Vi har tidigare varit inne på att koppla ett kylaggregat till bergvärmen för de där varmaste sommardagarna, men då det inte blir lönsamt och inte riktigt kommer ge den effekt vi vill uppnå så valde vi idag bort det istället.

Vi pratade om att det snart är dags att välja kakel samt klinker, detta kommer vi kolla på hos Beijer i första hand. Vi har redan kikat lite smått och det lutar åt stora gråa plattor på golvet och en eller två väggar samt resterande väggar i gräddvitt.

Snart måste vi även börja med att se över vilka vitvaror vi skall ha. Vi har inte valt kyl och frys, ugn, tvättmaskin samt torktumlare osv. Det kändes dumt att välja detta för tidigt då det kommer ut nya modeller hela tiden.

Vi gick även igenom när leverans kommer ske av olika delar.

v.42-44 Trädfällning samt rivning av sommarhus och bodar som idag står på tomten
v.44-46 Gjutning av plattan
v.48 Husleverans
v.12-13 Köket
v.14-15 Tvättstuga. Denna skall vi dock montera själva och är redan inköpt från HTH. Den står idag i källaren och bara väntar på oss
v.18 Färdigt för besiktning

Bortsett från detta kommer såklart rörmokare, elektriker och alla från NM Bygg vara på plats och sätta upp innerväggar, tak, måla/tapetsera, lägga golv och allt annat.
Om det är 0 fel vid besiktningen är det bara att börja flytta in, vid eventuella fel skall dessa såklart åtgärdas först.

Eventuellt kommer vi åka ner till fabriken i Eksjö för att se när just vårt hus tillverkas. Då det bara tar några få dagar att tillverka kan det vara svårt att få till ett besök just då pga. arbete. Men vi hoppas på att kunna åka ner och ta lite bilder och se hur det fungerar i fabriken, det vore väldigt roligt att få se sitt eget hus skapas.

 

// Elin & Johannes

 

 

 

 

 

Tyvärr, det här inlägget går inte att kommentera.