Visningshus.

 

Igår var vi och besökte ett visningshus som Eksjöhus har byggt, det var ett 1-plans funkishus och inte alls i stil med vårt, men vi var lite intresserade av att se olika lösningar invändigt och sådär.

  • Exempelvis köket, där de hade en jättefin bänkskiva i svart granit, i detta hus hade de även satt fortsatt med graniten upp på väggen, från köksbänken och hela vägen upp till taket.

Det var riktigt läckert att ha det på det sättet, men då vi inte kommer ha några överskåp i köket kan vi inte ha granit hela vägen upp till taket, det skulle bli ett väldigt mörkt kök. Vi kommer istället sikta in oss på en grå/svart bänkskiva i granit och eventuellt fortsätta upp på väggen men bara till mitten av fönsterna, (ca en halvtmeter), det är vad vi tror kommer bli snyggast. Alternativet är att ha svart glas istället för kakel eller granit. Det är svårt att välja redan nu och det var själva känslan av granit på väggen som vi ville få en känsla av.

Att tänka på vid just granitskivor är att man helst inte skall välja en som är för mörk, dels blir det svårt att få den helt rent och blank utan fingeravtryck osv. Sedan är det även så att minsta lilla citron eller limedroppe får graniten att blekna, t.ex. om man ställer ett glas som har lite citron på utsidan och rinner ner på bänkskivan, det blir då en blekt ring som är ytterst svår, ev. omöjlig att få bort.

  • Sedan var det även andra saker som var intressanta, t.ex. storleken på rummen, att få en känsla om hur man kan möblera i kontor, sovrum samt badrum.

Vi har valt att sätta in både dusch och badkar i badrummet som hör till vårt sovrum, lite pyssel att få allting att få plats med en ganska stor kommod dessutom. De hade inte badkar i badrummet i visningshuset men det var nästan samma kvadrat som vårt kommer vara så gick och mätte lite för att se hur allt skulle kunna få plats.

  • En annan väldigt trevlig detalj i huset var i sovrummet, där hade man satt en liggande träpanel på den vägg som sängen stod mot, i väggen hade de fällt in pyttesmå spotlights. Det var riktigt fint och gav rummet en väldigt mysig känsla.

Imorgon är det dags för möte med NM-Bygg och få klart de sista detaljerna. Bland annat skall vi prata om att ha en ”kylare” kopplad till bergvärmen så man får det lite svalare inomhus på sommaren, nästan som en svag AC. Vi skall även kolla lite på lösningar för att få varmvatten snabbare till badrummen, då bergvärmepumpen kommer sitta i garaget och vi inte vill ha någon fördröjning på varmvattnet. Som vanligt kommer det säkert komma upp tusen andra frågor som vi inte tänkt på tidigare. Det återstår att se imorgon!

// Elin & Johannes

Tyvärr, det här inlägget går inte att kommentera.